Bliv formidler i Sagnlandet Lejre!

Søger du et kompetenceudviklende og varieret studenterjob som formidler af 10.000 års kulturhistorie, naturhistorie og håndværk?

Som formidler i Sagnlandet Lejre vil dit arbejde bestå i:

 Levendegjort formidling

Vores publikum er mangfoldigt. Du vil møde almindelige gæster, skoleklasser, institutioner, firmagrupper, mødedeltagere og mange flere. Det vil sige børn og voksne, danskere og udlændinge, lægfolk og fagfolk, få og mange – i en skøn blanding.

Du vil komme til at arbejde med levendegjort formidling i oldtidsdragter og til tider også i rolle som en historisk person fra Stenalder, Jernalder, Vikingetid eller 1800-tallet. Arbejdet omfatter undervisning af skoleklasser og formidling til Sagnlandets gæster fra ind- og udlandet, samt arrangementer med dyste, madlavning og rundvisninger for firmagrupper, familieudflugter osv. I praksis arbejder vi med håndværk, madlavning på bål, og udendørsaktiviteter. Vi står ligeledes for vejledning af fortidsfamilier og andre frivillige.

 • Oldtidsområderne består af et Stenaldermiljø fra Senistid til Ertebølletid (12.500 -3900 f.Kr.) og Jernalderlandsbyen Lethra med rekonstruerede huse fra perioden 200 f.Kr. – 200 e.Kr. Der til hører også skove, marker & vores stemningsfulde offermose.
 •  I Vikingeområdet mødes internationale handelsrejsende og landsbyfolk, hedenske og kristne i 900-tallets samfundsudvikling.
 •  I Krikkebjerghuse levendegøres livet på to1800-tals husmandssteder i lyset af bondesamfundets økonomi, tro og fortællinger.

Læs mere om de historiske områder og miljøer her på hjemmesiden.

Formidling & håndværk

Du vil også komme til at arbejde udenfor rolle i Båldalen, på Buebanen, i det Arkæologiske Værksted, i de Historiske Værksteder samt i vores Møde- & Konferenceafdeling. Desuden vil du arbejde med forskellige håndværksprojekter som fx vedligeholdelse af vores rekonstruerede områder og inventar. Sidst men ikke mindst forventes du at hjælpe til med forfaldende praktiske opgaver til glæde og gavn for Sagnlandets gæster og ikke mindst dine kolleger.

 • Båldalen er et rekreativt og pædagogisk område, et oldtidseksperimentarium hvor børn og voksne er med i aktiviteter, der tager udgangspunkt i oldtidens teknologiske udvikling.
 •  På Buebanen formidler vi bueskydning som jagt- og krigsdisciplin igennem historien. I det Arkæologiske Værksted arbejdes der praktisk med aktiviteter omkring feltarkæologi.

Din baggrund

 •  Du er imødekommende, udadvendt og opsøgende.
 • Du har fornemmelse for god service og har lyst til at give vores gæster en god oplevelse.
 • Du er god til at tale med folk og indgå i dialog med vores gæster.
 • Du kan hurtigt sætte dig ind i nyt stof og omsætte det til god formidling.
 • Du har evt. erfaring med formidling fra andre museer eller turistattraktioner.
 • Du har evt. erfaring med det faglige indhold – f.eks. håndværk, undervisning, historie.
 • Du ønsker at engagere dig og udvikle dig som formidler, gennem oplæring og kollegial sparring.
 • Du har håndværksnilde.

Du studerer evt. arkæologi, etnologi, historie, natur- & kulturformidling, pædagogik, drama, miljøfag, skov- & landbrug, dyrepasser, idræt, sløjd & håndværk. Uanset hvad lægger vi mest vægt på dine personlige kvalifikationer eller kompetencer. Du er udadvendt, praktisk anlagt og har lyst til at undervise og formidle til børn og voksne. Du kan arbejde udendørs med dyr som gæs og geder, og du er engageret og kan tage fat, når vi har travlt. Du kan derudover både arbejde alene og i samarbejde med forskellige grupper – både kolleger og frivillige.

Ansættelsesperiode & arbejdstid

Vi søger sæsonansatte fra d. 4. april til d. 23. oktober 2016.

Når du starter i Sagnlandet, får du et længere oplæringskursus som udvikler de kompetencer, som dit arbejde kræver. Udover dette obligatoriske kursus (uge 14 & 15), kan du forvente sammenhængende beskæftigelsesperioder svarende til Sagnlandets sæsonperioder: forår (fra 30. april til 24. juni), sommerferien (højsæson fra 25. juni til 7. august), sensommer (8. august- 25.september) og efterårsferien (uge 42).

Det er vigtigt, at du deltager i oplæringskurset, og ved ansættelsesstart meddeler, hvor meget du forventer at kunne arbejde resten af sæson 2016. Ferie og fridage bliver derfor aftalt ved ansættelsen.

Stillingerne er deltids / studenterstillinger med vekslende arbejdstimer i de 5 forskellige områder oftest mellem kl. 9.30 & 17.00. Du skal arbejde ca. 1-3 hverdage om ugen samt 1-2 weekender om måneden. Forårssæsonen og højsæsonen kan være travle perioder med mulighed for ekstra timer. Firmaarrangementer og møder, rundvisning for større grupper og bemanding af formidlende prøv-selv-aktiviteter om aftenen og i weekender indgår også i stillingen.
Løn: studenterjob – timeløn 119,44 kr. hvortil tillæg for arbejde på weekend & helligdage.
Din jobansøgning skal sendes digitalt senest mandag d. 15. februar 2016 kl.12.00 til:
Sagnlandet – job@sagnlandet.dk

 

 

Har du spørgsmål til arbejdet, kan du kontakte:
Laurent Mazet, Oldtidskoordinator eller Jutta Eberhards, Skoletjenesten
på henholdsvis. lma@sagnlandet.dk., tlf.46 42 49 47 & je@skoletjenesten.dk. tlf.46 42 49 50

Transport til Sagnlandet: Regionaltog København-Kalundborg til/fra Lejre Station,
med busforbindelser 233 videre til/fra centret.

Vi glæder os til at læse din ansøgning!
Sagnlandets Lejres formidlingsteam

 

 

Nyt billede

gourmet

Nyt billede (1)

Nyt billede (2)

Nyt billede (3)

 

[/column2] [/two_columns_75_25]