juni, 2017

23junDatoAlletiders Midsommer – Sankt Hans Aften med besøg fra alle tiderArena - Kortnummer 10Tid: Sankt Hans fejring 17-21 - Bålet tændes kl. 19 -

Hvornår

Dato (Fredag)

Sted

Arena - Kortnummer 10

Info

– Optræden fra 4 tider – Hvem får tændt bålet og hvad var midsommerbålet til for i 1800-tallet, vikingetiden, jernalderen og stenalderen? Oplev tiderne mødes og se hvem der vinder retten til at tænde midsommer bålet.

I dalen foran Jernalderlandsbyen Lethra skal midsommerbålet tændes med ildstål og fyrsvamp som man gjorde det for 2000 år siden. Men inden jernalderbonden, når at tænde bålet forstyrres han af besøgende fra både stenalder, vikingetid og 1800-tallet. Hver tid har sin idé om hvordan midsommer skal fejres og hvad bålet skal symbolisere.

(Midsommer eller Skt. Hans aften er et af årets vendepunkter hvis fejring fortaber sig i tidens tåger, men siden stenalderen ved vi, at sollysets markering af årets gang er blevet helligholdt i stenmonumenter og ritualer i år tusinder på det meste af kloden).

Bålet tændes af vinderen kl. 19.00 efterfulgt af fællessang med ”Midsommervisen” og Sagnlandets traditionsrige midsommersang ”Lygtemandens sang”

Tid

Sankt Hans fejring 17-21 –

Bålet tændes kl. 19 –

Sorry, the comment form is closed at this time.