april, 2017

29aprDatoMød Dragthåndværkeren – Bliv klogere på klædernes kulturhistorieDragtværkstedet - kortnummer 22Tid: 10.30 – 13.30 og 14.00 – 16.30

Hvornår

Dato (Lørdag)

Sted

Dragtværkstedet - kortnummer 22

Info

Klæder skaber folk, siger man og siden slutningen af bondestenalderen har folk, der boede i det nuværende Danmark, fremstillet og anvendt vævet uldtøj til at holde sig varme, tage sig ud eller arbejde i. I usædvanligt heldige arkæologiske fund findes rester af de uldne tekstiler og dragtdele, som kan give os mulighed for et særligt indblik i noget meget intimt om fortidens mennesker – nemlig tøjet de bar på kroppen.
I Dragtværkstedet kan du dykke ned i tekstilernes verden. Her kan du se udpluk af hele processen fra ulden vokser på fåret til en farverig oldtidsdragt står færdig. Dragthåndværkerne arbejder dagligt med at fremstille de dragter der anvendes i Sagnlandets jernalderlandsby og vikingemarkedsplads, så nøjagtigt som muligt. Dragthåndværkerne besidder så unikke færdigheder i oldtidsdragter, at museer og universiteter verden over indgår i forskningsprojekter med Dragtværkestedet og sammen skabes ny viden om fortidens dragter. Se væven, spinderokken, håndtenen eller synålen i sving i Dragtværkstedet, se dragter fra Bronzealder til 1800 – tallet og prøv selv jernalderdragter i Dragtværkstedet.

Tid

10.30 – 13.30 og 14.00 – 16.30

Sorry, the comment form is closed at this time.