august, 2017

19augDatoPotteriet - mød pottemageren og oplev Danmarkshistorien i lerPotteriet - kortnummer 21Tid: 10.30-13.00 & 13.30-16.30

Hvornår

Dato (Lørdag)

Sted

Potteriet - kortnummer 21

Info

I Potteriet fremstilles rekonstruktioner fra alle tiders keramik traditioner – lige fra de første danske lerkar fra jægerstenalderen til det sene 1800-tals drejede og glaserede keramik. I oldtiden var keramikken pølset op af lange lerpølser langt oven på hinanden og arbejdet sammen. Men til trods for den tilsyneladende grove teknik fremstillede oldtidens Pottemagere smukke og elegante kar – som det 5000 år gamle Skarp-Sallingkar fra Bondestenalderen – som i dag pryder de danske 50-kroneseddler. I løbet af vikingetid og middelalder suppleres den håndbyggede keramik i pølseteknik af drejet keramik, som Middelalderens karakteristiske ølkander. Fra 1600-tallet og frem bliver bordkeramikken ligeledes glaseret får dekoration med farverig begitning i sirlige mønstre og figurer.
I Sagnlandets Potteri kan du møde pottemageren og høre om de mange keramiske traditioner og teknikker der har frembragt lertøjets kulturhistorie i Danmark. Her kan du se kopier af keramik fra alle tider og se udviklingen i keramikken over tid – blandt andet jægerstenalderens ”tumlingekar”, Skarp-Sallingkaret, bronzealderens beklaskede forådskar, jernalderens romerskinspirerede ”vindueskar”, vikingetidens stemplede kar og 1600-tallets stegeso. Hør de kyndige pottemagere fortælle og oplev Danmarkshistorien i ler.

Tid

10.30-13.00 & 13.30-16.30

Sorry, the comment form is closed at this time.