juni, 2016

11jun11:00- 16:00Vikingerne bygger Røgovn11:00 - 16:00 Tid: Smagsprøver på røget mad - kl. 14. – 14.30

Info

I vikingetiden var vor tids måder, at opbevare mad på, endnu ikke opfundet og det at få madvarer til at holde sig vinteren over eller til de lange rejser vikingerne drog ud på var afgørende. Hvilke metoder man anvendte og præcist hvordan ved vi ikke, men ud fra arkæologiske fund af opbevaringsgenstande, knoglematerialer og andre spor af madvarer, må vi konkludere at man i vikingetiden har gjort noget for at forlænge holdbarheden og smagen af råvarerne. Korn kunne opbevares i tætte lerkrukker eller tønder og kød kunne saltes eller røges.

I denne weekenden er røgningen af mad i fokus, når Sagnlandets vikinge-personale og frivillige bygger en røgovn af datidens materialer – ler, sand, hakkelse, vidjer og vand. Der er fundet ovne fra vikingetiden, men ikke en røgovn. Derfor er bygningen af røgovnen også et live – eksperiment, for hvordan bygger man bedst muligt en effektiv, holdbar og brændselsøkonomisk røgovn med vikingetidens materialer? Kom og se byggeriet, rør ved det fugtige ler og hør vikingerne fortælle om madvarer, opbevaring af mad og hør opskriften på god vikinge-røgmad. Besøger du Ravnebjerg mellem kl. 14.00 og 14.30 – kan du smage på røgmad, som vikingerne kunne lide den.

Hvornår

(Lørdag) 11:00 - 16:00

Tid

Smagsprøver på røget mad – kl. 14. – 14.30

Sorry, the comment form is closed at this time.