august, 2016

27aug - 28DatoVikingernes Madværksted – Opdag vikingernes mad ved gryde, pande og ildstedRavnebjerg - kortnummer 3Tid: Kl. 11.00 - 16.00

Info

At holde hus har været en store bedrift i vikingetiden og lå i kvindernes hænder. Ildstedet og den mad der blev lavet over ild og i ovn var centralt. God mad og drikke var det første der blev fundet frem til rejsende og de forskellige samfundsklasser, beskrives i sagn og historier ud fra, hvor fin mad de spiser. Men også vikingetidens køkkentøj og fund af madrester fra arkæologiske udgravninger giver os gode indikationer på menuen i vikingetiden. Lige fra kæmpe, store suppegryder til bittesmå beholdere til kostbare krydderier kendes fra arkæologiske udgravninger, men også rejsemad eller fast-food var kendt i vikingetiden med stegespid og brødpander til kogekunst på rejsen.

I weekenden kan du være med ved kødgryder, ovn og stegepande når vikingerne inviterer til Madværksted, hvor alle der har lyst kan blive sat i gang med kniv, ske og skærebræt. Først på dagen kan du være med i madværkstedet og lave retter med kendte råvarer fra vikingetiden. Når klokken er 13.00, serveres smagsprøver til alle med smag for noget nyt. Hele dagen i gennem kan der bages små fladbrød – eller leve som de hed i vikingetiden – over ilden. Kom og vær med til en weekend fuld af smagen af vikingetiden og hør om kost, mad og spisevaner for 1000 år siden.

Tid

Kl. 11.00 – 16.00

Hvornår

27 (Lørdag) - 28 (Søndag)

Sted

Ravnebjerg - kortnummer 3

Sorry, the comment form is closed at this time.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk