august, 2016

27aug - 28I dagVikingernes Madværksted – Opdag vikingernes mad ved gryde, pande og ildsted(I dag) Vikingemarkedspladsen Ravnebjerg, kortnummer 3Tid: Kl. 11.00 - 16.00

Info

At holde hus har været en store bedrift i vikingetiden og lå i kvindernes hænder. Ildstedet og den mad der blev lavet over ild og i ovn var centralt. God mad og drikke var det første der blev fundet frem til rejsende og de forskellige samfundsklasser, beskrives i sagn og historier ud fra, hvor fin mad de spiser. Men også vikingetidens køkkentøj og fund af madrester fra arkæologiske udgravninger giver os gode indikationer på menuen i vikingetiden. Lige fra kæmpe, store suppegryder til bittesmå beholdere til kostbare krydderier kendes fra arkæologiske udgravninger, men også rejsemad eller fast-food var kendt i vikingetiden med stegespid og brødpander til kogekunst på rejsen.

I weekenden kan du være med ved kødgryder, ovn og stegepande når vikingerne inviterer til Madværksted, hvor alle der har lyst kan blive sat i gang med kniv, ske og skærebræt. Først på dagen kan du være med i madværkstedet og lave retter med kendte råvarer fra vikingetiden. Når klokken er 13.00, serveres smagsprøver til alle med smag for noget nyt. Hele dagen i gennem kan der bages små fladbrød – eller leve som de hed i vikingetiden – over ilden. Kom og vær med til en weekend fuld af smagen af vikingetiden og hør om kost, mad og spisevaner for 1000 år siden.

Hvornår

27 (Lørdag) - 28 (Søndag)

Sted

Vikingemarkedspladsen Ravnebjerg, kortnummer 3

Tid

Kl. 11.00 – 16.00

Sorry, the comment form is closed at this time.