title

Prøv tilværelsen som fortidsfamilie i Sagnlandet Lejre

 

Siden 1974 har mere end 1000 familier brugt en weekend eller en hel uge af deres ferie for at leve næsten lige, som man gjorde i fortiden.

Fortidsfamilierne er helt almindelige familier, der har lyst til og mod på at tilbringe en del af deres ferie i ét af vores rekonstruerede miljøer. Det kan være stenalderen, jernalderen eller landbohusene.

Fortidsfamilierne udgør et væsentligt aspekt af Sagnlandet Lejre. De er med til at levendegøre områderne, formidle bl.a. om egne erfaringer til publikum, hjælpe med at holde strukturerne ved lige, deltage i reenactment begivenheder og i kulturhistoriske forsøg.

Det bliver derfor en all-round oplevelse, der vil mærkes på kroppen, en uforglemmelig uge, hvor deltagerne lærer en masse om fortiden, om gamle gøremål samt om egne såsom menneskets evner og grænser.

Brug din ferie på en anderledes aktiv og bæredygtig måde. Tag til Sagnlandet Lejre for en uges ophold i én af Danmarks smukkeste landskaber og mest spændende attraktioner.

 

Fortidsfamilier 2012 30
Fortidsfamilie i Jernalderen Kunne I tænke jer et ophold 2000 år tilbage i tiden? – Så hører vi gerne fra jer! Ansøgninger kan indsendes fra 1. januar og skal være os i hænde senest den...
Landbohusene 2012 049
Fortidsfamilie i 1800-tallet Krikkebjerghuse består af to husmandssteder fra midten af 1800-tallet. Kunne I tænke jer et ophold som landbofamilie, hører vi gerne fra jer! Om at være landbofamilie i Krikkebjerghuse Det er i 2016...
Ravnebjerg 2013 24
Oplev en uge som vikinger sammen med jeres børn og børnebørn! – tag på Vikingeferie i Sagnlandet Lejre! Har I og jeres børnebørn mod på at bryde gamle vaner og planer om, og opleve noget...
I 2009 besøgte journalist Stephen Bleach fra The Sunday Times Sagnlandet Lejre og prøvede livet som fortidfamilie på egen krop. Hør om hans og de andres familiers oplevelser i videoen her.