Besøg Danmarks nye, ældste og mest unikke byggeplads

 

 

Vær med når Sagnlandet Lejre i samarbejde med madahm consulting inviterer:

 

BESØG DANMARKS NYE, ÆLDSTE OG MEST UNIKKE BYGGEPLADS

 

I Sagnlandet Lejre arbejder vi netop nu med at genskabe den største vikingebygning fundet i Danmark, når vi i projekt SAGNKONGERNES VERDEN gør vikingetidens eksperthåndværkere efter og bygger HALLEN og HUSET – og du kan komme med direktøren backstage, se en helt unik byggeproces mens den foregår og få både den byggetekniske historie samt lidt historisk baggrund fra en spændende svunden tid.

 

Få en once-in-a-lifetime oplevelse!

Kom og se hvordan vi opfører disse helt unikke bygninger og afslut aftenen på ægte Vikingemanér, når vi byder på Vikingegæstebud.

 

Besøget forløber sådan:

16:00 Vi mødes ved Velkomstcentret i Sanglandet Lejre. Mens vi får en kort præsentation af Sagnlandet Lejre og en kort historisk baggrund for SANGKONGERNES VERDEN, nyder vi en kop kaffe og et stykke kage. Alt efter vind og vejr får vi byggeteknisk information enten i Velkomstcentret eller mens vi besøger byggepladsen. På byggepladsen venter en eksklusiv rundvisning med direktør Lars Holten samt rig mulighed for at nærstudere byggeteknikken og detaljerne samt indsnuse atmosfæren.

18:00 Vikingegæstebud med drikkevarer, samt mulighed for at stille spørgsmål og være lidt viking for en stund.

19:00 Tak for i dag og på gensyn

Pris for denne uforglemmelige aften: 676,00 kr. excl. moms pr. person (845 kr. inkl. moms)

 

 

Tilmeld dig og køb billetter til arrangementet onsdag den 10. april 2019:

 

 

Der er begrænset antal deltagere,- så hurtig tilmelding tilrådes.

Læs mere om Hallen og Huset herunder:

 

HALLEN er en kongehal. Med forlæg i Danmarks største hus fra oldtiden genskaber Sagnlandet Lejre den store kongehal fra 700-tallet, hvis fundsted og omrids findes ved Gl. Lejre. Den imponerende HAL bygges af massivt, dansk egetømmer. Med en længde på 61 meter, bredde på 12,5 meter og over 10 meter til kip er den over 600 m2 store HAL et enestående vidnesbyrd om kulminationen af nordisk arkitektur og håndværk i vikingetiden.

Arkitektoniske analyser viser, at HALLENS avancerede dobbelt-krumme bygningskrop er opnået med enkle og geniale proportionsforhold. Derfor kalder vi den et tidligt symbol på ’Danish design’. Let, elegant og med optimal materialebrug og konstruktionsforståelse.

Vikingernes elegante halkonstruktion og rumforståelse opfører vi på det 21. århundredes fundamenter med strøm, varme, vand og fiberkabler. Ved at kombinere det bedste fra begge verdner sikrer vi, at vikingernes elegante arkitektur går op i en højere, æstetisk enhed med det 21. århundredes love, krav og viden om sundt indeklima, arbejdsmiljø og lyssætning. Kombinationen sikrer, at HALLEN fungerer året rundt og kan favne en bred vifte af kulturelle arrangementer. Alene i HALLENS centrale rum kan op til 300 gæster bænkes. Her får skuespillere, storytellere, håndværkere, musikere, rollespillere og gastronomer en unik arena at udfolde sig i.

HUSET er et smukt krumvægget langhus. 20 meter langt, 10 meter bredt og over 8 meter til kip. HUSET bygges i fuldtømrer eg og indrettes fleksibelt til at akkommodere op til 65-80 overnattende børn og voksne på undervisnings-og aktivitetsforløb, der strækker sig over flere dag.

For at genskabe SANGKONGERNES VERDEN er der fældet 150 egetræer som har mellem 130 og 200 år på bagen. De skal forarbejdes til svære planker, tagbærende stolper og rygåse med spænd på op til 9 meter. Hertil kommer 18.000 egespån på hver én meters længde. Bare for at dække HALLENS dobbeltkrumme tag!

Bygningen af HALLEN og HUSET bliver en håndværksmæssig bedrift uden lige. Derfor rummer projekt SANGKONGERNES VERDEN en enestående mulighed for at bevare, fremme og synliggøre de bedste danske håndværkstraditioner gennem 1000 år for næste generation af tømrersvende.

Vikinge-gæstebud,- som finder sted udendørs eller ved/ i Velkomstcentret i tilfælde af dårligt vejr:

I bydes velkommen af en viking på ægte høvisk vis med det store velkomsthorn med gudernes drik mjød, som går rundt mens duften stiger op fra gryden, der hænger over den knitrende ild. Retten er oksekød kogt mørt med vikingetidens grøntsager og urter. Der er drys af friske urter og en skefuld vikinge skyr på toppen.

Til gæstebud hører underholdning og det får I også, på gammel nordisk manér med fortælling ved bålet om vikingernes guder og helte. Således mærker I vikingernes skikke og det gamle nordiske køkken helt tæt på.

Den ældgamle drik øl i lerkander og kildevand er inkluderet i prisen og ekstra drikkevarer kan tilkøbes.

 

Priser for ekstra drikkevarer

  • Sagnlandet Lejres egen specialøl Heorot: 50 cl 48 kr. (7% alkohol)
  • Vin: 150 kr. per åbnet flaske.

 

Vi glæder os til, at byde jer velkommen i vores unikke verden og fortælle om et helt enestående projekt!

 

Ved spørgsmål og evt. venteliste,- kontakt Marianne Dahm Sneholm Hansen på marianne@madahm.dk .

Med venlig hilsen

 

 

 

&


OBS: Ved mindre end 20 deltagere på den enkelte dato, aflyses arrangementet. Tilmelding til arrangementet 10. april senest den 27. marts.