Bliv formidler i Sagnlandet Lejre!

Søger du et kompetenceudviklende og varieret studenterjob som formidler af 15.000 års kulturhistorie, naturhistorie og håndværk?

Som formidler i Sagnlandet Lejre vil dit arbejde bestå i:

Levendegjort formidling

Vores publikum er mangfoldigt. Du vil møde almindelige gæster og familier fra ind- og udland, skoleklasser og andre institutioner, møde- og eventdeltagere, børn og voksne, lægfolk og fagfolk, enkeltpersoner og grupper – i en skøn blanding.

Du vil komme til at arbejde med levendegjort formidling, oftest iklædt oldtids- eller historiske dragter og til tider også i rolle som en historisk person fra Stenalder, Jernalder, Vikingetid eller 1800-tallet. Dit arbejde vil omfatte undervisning af skoleklasser og andre institutioner, og formidling til Sagnlandets gæster fra ind- og udlandet, samt arrangementer med dyste, madlavning og rundvisninger for firmagrupper, familieudflugter osv. I praksis arbejder vi med håndværk, madlavning på bål, og udendørsaktiviteter. Du vil desuden stå for vejledning af fortidsfamilier og andre frivillige, og som vært vil du også kunne stå for planlægning og koordinering.

 • Oldtidsområderne består af et Stenaldermiljø fra Senistid til Ertebølletid (12.500-3.900 f.Kr.) og Jernalderlandsbyen Lethra med rekonstruerede huse fra perioden 200 f.Kr. – 200 e.Kr. Der til hører også skove, marker & vores stemningsfulde offermose.
 • I Vikingeområdet mødes internationale handelsrejsende og landsbyfolk, hedenske og kristne i 900-tallets samfundsudvikling.
 • I Krikkebjerghuse levendegøres livet på to1800-tals husmandssteder i lyset af bondesamfundets økonomi, tro og fortællinger.

 

Formidling & håndværk

Du kan også komme til at arbejde udenfor rolle i Båldalen, på Buebanen, i det Arkæologiske Værksted, i de Historiske Værksteder samt i vores Arrangements- & Mødeafdeling. Sidst men ikke mindst forventes du at hjælpe til med forfaldende praktiske og håndværksmæssige opgaver til glæde og gavn for Sagnlandets gæster og ikke mindst dine kolleger.

 • Båldalen er et rekreativt og pædagogisk område, et oldtidseksperimentarium hvor børn og voksne er med i aktiviteter, der tager udgangspunkt i oldtidens teknologiske udvikling.
 • Buebanen formidler vi bueskydning som jagt- og krigsdisciplin igennem historien. I det Arkæologiske Værksted arbejdes der praktisk med aktiviteter omkring feltarkæologi og arkæologens arbejdsmetoder.
 • I de Historiske Værksteder – dragtværkstedet & potteriet – vil du stå for børneaktiviteter som f.eks. uldspinding og formidling af lergenstande.
 • Arrangement- og Mødeafdelingen tilbyder både private og erhvervsgrupper moderne og tidssvarende mødefaciliteter, tilknyttet aktiviteter som ligger i forlængelse af det konkrete arrangement, f.eks. madlavning til et familiefestmåltid, dyste som udfordrer konkurrenceevnen, eller ledelseskurser med kreative og autentiske teambuildingsaktiviteter.

 

Din baggrund

 • Du er imødekommende, udadvendt og opsøgende.
 • Du har fornemmelse for god service og har lyst til at give vores gæster en god oplevelse.
 • Du er god til at tale med folk og indgå i dialog med vores gæster.
 • Du kan hurtigt sætte dig ind i nyt stof og omsætte det til god formidling.
 • Du har evt. erfaring med formidling fra andre museer eller turistattraktioner.
 • Du har evt. erfaring med det faglige indhold – f.eks. arkæologi, etnologi eller historie.
 • Du har evt. erfaring med pædagogisk arbejde eller undervisning.
 • Du ønsker at engagere og udvikle dig som formidler, gennem oplæring og kollegial sparring.
 • Du trives både med at arbejde alene og i team.
 • Du er praktisk anlagt og kan bruge værktøj.
 • Du har lyst og fysik til at arbejde ude i alt slags vejr.
 • Du brænder for og har viden om natur- og/eller kulturhistorie

 Du studerer f.eks. arkæologi, etnologi, historie, natur- & kulturformidling, pædagogik, drama, miljøfag, skov- & landbrug, dyrepasser, idræt, sløjd & håndværk. Uanset hvad du studerer, lægger vi vægt på dine personlige kvalifikationer og kompetencer. Du er udadvendt, praktisk anlagt og har lyst til at undervise og formidle til børn og voksne. Du kan arbejde udendørs med dyr som gæs og geder, og du er engageret og kan tage fat, når vi har travlt. Du kan både arbejde alene og sammen med forskellige grupper.

 

Ansættelsesperiode & arbejdstid

Vi søger formidlere i perioden fra d. 10. april til d. 21. oktober 2018.

Når du begynder at arbejde i Sagnlandet, får du et oplæringsforløb som udvikler de kompetencer, som dit arbejde kræver. Udover dette obligatoriske kursus i ugen 15 og oplæringstimer i situation med erfarne kolleger som coach, kan du forvente sammenhængende beskæftigelsesperioder svarende til Sagnlandets sæsonperioder: vårsæson (fra 27. april til 29. juni), højsæson (skoleferien og international sommersæson fra 30. juni til 26. august), høstsæson (27. august- 23.september) samt i efterårsferien (uge 42).

Det er vigtigt, at du deltager i oplæringsforløbet, og ved ansættelsesstart meddeler, hvor meget du forventer at kunne arbejde resten af sæson 2018. Planlagte ferie og fridage bliver derfor, så vidt muligt aftalt ved ansættelsesstart.

 

Alle stillinger er studenterstillinger med et varierende antal ugentlige arbejdstimer i vores forskellige områder. Du skal kunne arbejde ca. 1-3 hverdage om ugen samt 1-2 weekender om måneden. Men da booking og gæstetilstrømning er svingende, kan Sagnlandet Lejre ikke på forhånd stille et bestemt timeantal i udsigt. Forårssæsonen, helligdage og højsæsonen i skoleferien kan være travle perioder med mulighed for ekstra timer.

 

OBS! Vi gør opmærksom på at der er tale om et studenterjob, der aflønnes til en studenterløn timeløn (trin 10 – per 1.10.17): 122,67 kr. plus tillæg for weekend-, helligdages & aftentimer,

Din jobansøgning skal sendes digitalt senest fredag d. 2. februar 2017 kl.12.00
til: Sagnlandet  – job@sagnlandet.dk

Ansøgningerne læses i ugerne 6 til 8 og jobsamtalerne afholdes de 1. og 2. marts 2018

Har du spørgsmål til arbejdet, kan du kontakte:

Laurent Mazet, Oldtidskoordinator eller Jutta Eberhards, Skoletjenesten
på henholdsvis. lma@sagnlandet.dk., tlf.46 42 49 47 & je@skoletjenesten.dk. tlf.46 42 49 50

Transport til Sagnlandet: Regionaltog København-Kalundborg til/fra Lejre Station,
med busforbindelser 233 videre til/fra centret i åbningstider, ellers Telebus eller eget transportmiddel.

 

Vi glæder os til at læse din ansøgning!
Sagnlandets Lejres formidlingsteam

 

 

Nyt billede

gourmet

Nyt billede (1)

Nyt billede (2)

Nyt billede (3)