Bliv formidler i Sagnlandet Lejre!

 

Søger du et kompetenceudviklende og varieret studenterjob som formidler

af natur- og kulturhistorie og håndværk fra stenalderen til nyere tid?

 

Som formidler i Sagnlandet Lejre vil dit arbejde bestå i:

 

Levendegjort formidling

Vores publikum er mangfoldigt. Du vil møde gæster og familier fra ind- og udland, skoleklasser og andre institutioner, samt møde- og eventdeltagere. Gæsterne er børn og voksne, lægfolk og fagfolk, enkeltpersoner og grupper – i en skøn blanding.

Du vil komme til at arbejde med levendegjort formidling, oftest iklædt oldtids- eller historiske dragter og til tider også i rolle som en historisk person fra stenalder, jernalder, vikingetid eller 1800-tallet. Dit arbejde vil omfatte undervisning af skoleklasser og andre institutioner og formidling til Sagnlandet Lejres gæster fra ind- og udland. Du vil også kunne få eventvagter for firmagrupper og familieudflugter. I praksis arbejder vi med madlavning på bål, håndværkssysler og udendørsaktiviteter. Når du bliver mere erfaren, vil du desuden kunne få mulighed for at stå for vejledning af fortidsfamilier og andre frivillige, og som eventvært og bagvagt vil du også stå for planlægning og koordinering.

 

 • Oldtidsområderne består af tre stenaldermiljøer fra senistid til Ertebølletid (12.500-3.900 f.Kr.) og Jernalderlandsbyen Lethra med rekonstruerede huse fra perioden 200 f.Kr. – 200 e.Kr. Dertil hører også skove, marker & vores stemningsfulde offermose.

 

 • Vikingeområdet Ravnebjerg er en plads for omrejsende vikinger i telt, hvor vikingerne mødes på rejse fra nær og fjern i en religiøs og samfundsmæssig brydningstid. Vores nye Kongehals-miljø der åbner d. 29. maj 2020, hører også under dette område.

 

 • I Krikkebjerghuse levendegøres livet på landet i to fattige 1800-tals husmandssteder i lyset af bondelivets samfundslag, tro og fortællinger.

 

Daglig formidling

Udenfor rolle arbejder vi i Båldalen, på Buebanen, i det Arkæologiske Værksted og i de Historiske Værksteder.

 

 • Båldalen er et rekreativt og pædagogisk område, et oldtidseksperimentarium, hvor børn og voksne er med i aktiviteter, der tager udgangspunkt i oldtidens teknologiske udvikling.

 

 • Buebanen formidler vi bueskydning som jagt- og krigsdisciplin igennem historien.

 

 • I det Arkæologiske Værksted arbejdes der praktisk med aktiviteter omkring feltarkæologi og arkæologens arbejdsmetoder.

 

 • I de Historiske Værksteder – Dragtværkstedet & Potteriet – vil du stå for børneaktiviteter som f.eks. uldspinding og formidling af lergenstande.

 

Sidst men ikke mindst forventes du at hjælpe til med forfaldende praktiske opgaver til glæde og gavn for Sagnlandet Lejres gæster og ikke mindst dine kolleger.

 

Din baggrund

 • Du har fornemmelse for god service og har lyst til at give vores gæster en god oplevelse.
 • Du er imødekommende, udadvendt og opsøgende.
 • Du er god til at tale med folk og indgå i dialog med vores gæster.
 • Du kan hurtigt sætte dig ind i nyt stof og omsætte det til god formidling.
 • Du har evt. erfaring med formidling fra andre museer eller turistattraktioner.
 • Du har evt. erfaring med det faglige indhold – f.eks. arkæologi, etnologi eller historie.
 • Du har evt. erfaring med pædagogisk arbejde eller undervisning.
 • Du ønsker at engagere og udvikle dig som formidler, gennem oplæring og kollegial sparring.
 • Du trives både med at arbejde alene og i forskellige grupper.
 • Du er praktisk anlagt og kan bruge værktøj.
 • Du har lyst og fysik til at arbejde ude i alt slags vejr og har dyretække.
 • Du brænder for og har viden om natur- og/eller kulturhistorie

 

Du studerer f.eks. arkæologi, etnologi, historie, natur- & kulturformidling, pædagogik, drama, miljøfag, skov- & landbrug, dyrepasser, idræt, håndarbejde eller håndværk og design. Uanset hvad du studerer, lægger vi vægt på dine personlige kvalifikationer og kompetencer. Du behøver ikke at kunne sætte hak ved alt ovenstående, bare du har lyst til at lære og udvikle dig.

 

Ansættelsesperiode & arbejdstid
Vi søger formidlere i perioden fra d. 15. april til d. 31. oktober 2020.

 

Når du begynder at arbejde i Sagnlandet Lejre, får du et oplæringsforløb, som udvikler de kompetencer, dit arbejde kræver. Ud over dette obligatoriske kursus i ugerne 16 & 17 og oplæringstimer i områderne med erfarne kolleger som vejleder, kan du forvente sammenhængende beskæftigelsesperioder svarende til Sagnlandet Lejres sæsonperioder i 2020: Vårsæson (fra 1. maj til 26. juni), højsæson (skoleferien og international sommersæson fra 27. juni til 23. august), høstsæson (fra 24. august til 20. september), i efterårsferien (uge 42), samt i de tre første adventsweekender (fra 28. november til 13. december).

Det er vigtigt, at du deltager i oplæringsforløbet og ved ansættelsesstart meddeler, hvor meget du forventer at kunne arbejde resten af sæson 2020. Planlagt ferie og fridage bliver derfor, så vidt muligt, aftalt ved ansættelsesstart.

Alle stillinger er studenterstillinger med et varierende antal ugentlige arbejdstimer i vores forskellige områder. Du skal kunne arbejde ca. 1-3 hverdage om ugen i tidsrummet 09.00-16.00, samt 1-2 weekender om måneden i samme tidsrum. Men da booking og gæstetilstrømning er svingende, kan Sagnlandet Lejre ikke på forhånd stille et bestemt timeantal i udsigt. Forårssæsonen, helligdage og højsæsonen i skoleferien kan være travle perioder med mulighed for ekstra timer.

OBS! Vi gør opmærksom på at der er tale om et studenterjob, der aflønnes til en studenterløn –

 timeløn (trin 10 – per 1.10.20: 128,64 kr. plus tillæg for weekend-, helligdages & aftentimer,

Din jobansøgning skal sendes digitalt senest fredag d. 31. januar 2020 kl.12.00

til Sagnlandet Lejre: job@sagnlandet.dk

Bemærk: Ansøgning og CV skal sendes i et samlet pdf-dokument, med andre relevante dokumenter vedhæftet ved siden af.

Ansøgningerne læses i ugerne 6 til 8 og jobsamtalerne afholdes den 3. og 4. marts 2020

 

Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte

Laurent Mazet, Oldtidskoordinator, lma@sagnlandet.dk, tlf.46 42 49 47

Lasse Stockholm Nielsen, Formidlingsansvarlig, lsn@sagnlandet.dk, tlf. 46 42 49 46

Jutta Eberhards, Skoletjenesten, skoletjenesten@sagnlandet.dk tlf. 46 42 49 50

 

Vi glæder os til at læse din ansøgning!
Sagnlandets Lejres Ansættelsesteam

 

 

Nyt billede

gourmet

Nyt billede (1)

Nyt billede (2)

Nyt billede (3)