Bliv husmand for en uge

Fortidsfamilie i 1800-tallet

Krikkebjerghuse består af to husmandssteder fra midten af 1800-tallet. Kunne I tænke jer et ophold som landbofamilie, hører vi gerne fra jer!

Om at være landbofamilie i Krikkebjerghuse
Det er i 2016 muligt at søge om at være landbofamilie en uge i perioden fra uge 27 til og med uge 33 samt i efterårsferien. Ugeophold starter en lørdag og slutter fredag. Weekendophold er mulige fra den 30. april til den 26. juni og fra 22. august til 25. september.

Ved ankomsten iklædes I 1800-tallets landbotøj og får en introduktion til tiden og hverdagen som landbofamilie. Hverdagen som landbofamilie består af at passe husdyr, haver og marken, hugge brænde, lave mad og af forskellige husflidsaktiviteter.

Husmandskosten består mest af grød, brød, vælling, flæsk, sild, rodfrugter og ærter – men der bages også pandekager. Under hele opholdet vil der være en medarbejder til jeres rådighed mellem kl. 10 og 16, der kan vejlede og instruere jer i hverdagslivet som husmandsfamilie i midten af 1800-tallet.

Jeres profil
For at komme i betragtning som landbofamilie i et af husene skal I være en familie eller gruppe på 4-6 personer. Gruppen skal helst indeholde min. 2 voksne og børnene skal være mindst 3 år. Det er fint at være flere generationer sammen, sådan var det jo. I skal være indstillede på at leve tæt sammen i det rekonstruerede husmandsmiljø 24 timer i døgnet. Foruden jeres familie, bor der en anden familie, som I skal samarbejde med.

Vi forventer, at I aktivt deltager i publikumsformidlingen alle dage mellem kl. 10 og 17. Det indebærer, at I er villige til at fortælle om jeres oplevelser til de mange besøgende, og at I taler dansk. Det er en fordel, men ikke et krav, at I kan et eller flere fremmedsprog, kender lidt til forhistorien og er praktiske anlagt. Det vigtigste er dog, at I har lyst til at leve primitivt og er villige til at være en levende udstilling.

Ansøgningen:
Ansøgningen skal indeholde følgende oplysninger:

• Navn, køn og alder på alle familiemedlemmer samt kontaktpersonens adresse, telefonnumre og e-mail.
• Hvornår I vil være landbofamilie (nævn gerne flere mulige uger og/eller weekender).
• Hvorfor I gerne vil være landbofamilie, og om I har været landbofamilie før.
• Hvad I laver til hverdag, hvilke interesser I har, og om der er noget, I er specielt gode til (håndværk m.m.).
• Oplysninger om specielle forhold (handicaps, sygdom, allergi eller lign.), som vi bør vide.

Priser
En uges ophold som fortidsfamilie i Sagnlandets 1800-tals miljø koster for en uge inklusive moms 2.050 kr. pr. voksen og 1.050 kr. pr. barn (3 – 11 år)

For en weekend i perioden 1. maj til 23. juni og 22. august til 20. september koster et ophold 950 kr. per voksen og 525 kr. per barn.

Alle ophold inkluderer økologisk kost under hele forløbet. Beløbet dækker herudover omkostninger til administration og informationsmateriale samt slitage på tøj og redskaber.

Ansøgninger kan sendes fra 1. januar og skal være os i hænde senest 08. marts.

Ansøgning sendes til kontakt@sagnlandet.dk eller pr. post til:

Att: Fortidsfamilie i Krikkebjerghuse
Sagnlandet Lejre
Slangealleen 2
4320 Lejre