juni, 2019

23jun0:00- 0:00Magisk Midsommer i Sagnlandet LejreArena - Kortnummer 10Tid: 16.00-21.00

Info

Midsommer eller Sankt Hans aften er et af årets højdepunkter og vendepunkter, hvis fejring fortaber sig i tidens tåger. Vi ved, at siden stenalderen har man helligholdt sollysets markering af årets gang i stenmonumenter og ritualer på det meste af kloden.
 
Vær med fra kl. 16.00, hvor der er aktiviteter for hele familien og mulighed for at grille pølser, bage snobrød og pandekager i Båldalen.
 
Kl. 17 fører jernalderfolkene fra deres landsby Lethra an til den mystiske offermosen, hvor guder og ånder skal have deres offer i anledning af højtiden.
 
Kl. 19 fejrer Sagnlandet Sankt Hans med besøg fra alle tider. I Arenaen skal midsommerbålet tændes med ildstål og fyrsvamp, som man gjorde det for 2000 år siden. Men inden jernalderbonden når at tænde bålet, forstyrres han af besøgende fra både stenalder, vikingetid og 1800-tallet. Hver tid har sin idé om, hvordan midsommer skal fejres, og hvad bålet symboliserer.
 
Der vil naturligvis også være fællessang af midsommervisen og Sagnlandets traditionelle Sankt Hans sang ”Lygtemandens sang”.
 
Tag hele familien med til Skt. Hans i Sagnlandet – Det bliver en magisk Midsommer!

Tid

16.00-21.00

Hvornår

(Søndag) 0:00 - 0:00

Sted

Arena - Kortnummer 10

Sorry, the comment form is closed at this time.