title

Køb din billet online

 

Køb billet til juleåbent i Sagnlandet Lejre!

Oplev jul som i gamle dage

Vær med når Sagnlandet bliver forvandlet til et julelandskab fra 1800-tallet med juleværksteder, julestue og julekro. I juleværkstederne kan I selv lave bolsjer, tinsoldater, lys, ler eller nisser. De fleste af vore juletraditioner stammer fra denne tid, som du kan opleve og deltage i overalt i det julehyggelige Sagnland.

Et anderledes Julemarked

Besøg husmandsstederne Krikkebjerghuse på toppen af bakken, hvor småkårsfolkene i husmandsstederne er ved at gøre klar til at julefreden sænker, men først skal der serveres varm saft og varmt øl med smørklat i Smugkroen. I huggehuset har karlene travlt med, at støbe tinsoldater med alle børnene og fortælle historier om den standhaftige tinsoldater og hans elskede danserinde.

Nede i dalen er der tændt lys overalt i de små bindingsværkshuse. Fra Smedjen synger hammeren mod ambolten. I lys-værkstedet kan man købe honning og rulle bivokslys. I Potteriet kan man købe kønt julekeramik og lege med ler efter historiske traditioner. I Dragtværkstedet kan man sy sine egne uldnisser. Sidst, men ikke mindst er der bolsjeværkstedet – hvor I kan lave bolsjer, som man gjorde det i 1800-tallet.

Onlinebilletterne kan printes, men spar gerne papiret til gavn for os alle, så scanner vi billetten direkte fra medbragt telefon eller tablet.

Vi glæder os til at se jer!