title

Køb din billet online

 

Køb billet til juleåbent i Sagnlandet Lejre!

Oplev jul som i gamle dage

Vær med når Sagnlandet bliver forvandlet til et julelandskab fra 1800-tallet med juleværksteder, julestue og julekro. I juleværkstederne kan I selv lave bolsjer, tinsoldater, lys, ler eller nisser. Fra denne tid stammer de fleste af vore juletraditioner, som du kan opleve og deltage i overalt i det julehyggelige Sagnland.

Et anderledes Julemarked

Besøg husmandsstederne Krikkebjerghuse på toppen af bakken, hvor små-kårsfolkene i husmandsstederne er ved at gøre klar til at julefreden sænker, men først skal der serveres varm saft og varmt øl med smørklat i Smugkroen. I huggehuset har karlene travlt med, at støbe tinsoldater med alle børnene og fortælle historier om soldater og ballerinaer. I Tystruphuset er der julehalm på gulvet og man kan besøge udstillingen om Væver Christensens familie og lære mere om deres skikke ved juletid.

Nede i dalen er der tændt lys overalt i de små Bindingsværkshuse. Fra Smedjen synger hammeren mod ambolten. I lyseværkstedet kan man købe honning og rulle bivokslys. I Potteriet kan man købe kønt julekeramik og lege med ler efter historiske traditioner. I Dragtværkstedet kan man sy sine egne uldnisser. Sidst men ikke mindst er der bolsjeværkstedet – hvor I kan lave bolsjer som man gjorde det i 1800-tallet.

Onlinebilletterne kan printes, men spar gerne papiret til gavn for os alle, så scanner vi billetten direkte fra medbragt telefon eller tablet.

Vi glæder os til at se jer!