title

Persondata- og cookiepolitik

 

SAGNLANDET LEJRES PERSONDATAPOLITIK (GDPR)

Generelt om Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejres vedtægtsbestemte formål er at drive et forskningscenter for udførelse af etnologiske, historiske og arkæologiske eksperimenter. Herunder hører gennemførelse af forskningsopgaver og viderebringelse af resultaterne gennem videnskabelige kanaler og aktiv formidling og undervisning til borgerne.

Generelt om persondata

Persondata er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til en konkret, identificerbar person.

Sagnlandet Lejres formål med brug af persondata

For at Sagnlandet Lejre kan leve op til sit vedtægtsbestemte formål og sikre dig den bedst mulige oplevelse, både i forbindelse med et fysisk besøg hos os eller ved brug af vores digitale tilbud, indsamler og behandler vi persondata om vores gæster og brugere.

Hvis nedenstående persondatapolitik ikke kan accepteres forbeholder Sagnlandet Lejre sig retten til at afvise levering af ydelser og produkter samt håndtering af forespørgsler, da manglende accept kan medføre at Sagnlandet Lejre ikke kan servicere forholdet tilfredsstillende.

Sagnlandet Lejres indsamling og behandling af persondata begrænser sig alene til informationer, der er nødvendige for at vi kan levere en ydelse eller et produkt, behandle forespørgsler samt forbedre og markedsføre vores ydelser og produkter.

Her giver du accept til Sagnlandets Lejres brug af dine persondata

Du giver automatisk og eksplicit samtykke til Sagnlandet Lejres brug af dine personhenførbare informationer, når du:

– eks. selv indtaster informationer via Sagnlandet Lejres hjemmesideformularer, interagerer med Sagnlandet Lejres sociale medier, oplyser sådanne informationer pr. telefon eller skriver dem i brev eller via e-mail i forbindelse med henvendelser til Sagnlandet Lejre.

Det gør du f.eks. i forbindelse med køb af online-billetter, booking og køb af undervisningsforløb, kurser, fortidsfamilieophold, særlige gruppearrangementer og guidede ture, mødebooking, medlemskab af Sagnlandets Lejres Venneforening, medlemskab af Sagnlandet Lejres Erhvervsklub, tilmelding til elektroniske nyhedsbreve og lignende.

De oplysninger Sagnlandet Lejre behandler i forbindelse med ovenstående ydelser omfatter typisk bl.a. dit navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger.

Disse oplysninger bruger Sagnlandet Lejre for at kunne give dig en god service, der sikrer, at du modtager de ydelser fra Sagnlandet Lejre, som du efterspørger.

Sagnlandet Lejre gennemfører løbende frivillige brugeranalyser blandt vores gæster i forbindelse med besøg.

Du giver automatisk og eksplicit samtykke til Sagnlandet Lejres brug af dine personhenførbare informationer, når du:

– Udfylder en brugeranalyseformular og evaluerer din oplevelse af dit besøg, gennemførte undervisningsforløb, særarrangement og lignende ydelser og produkter.

Du vælger selv, om du besvarer alle spørgsmål i sådanne brugeranalyser. Sådanne analyser omfatter typisk information om aldersgruppe, målgruppetilhørsforhold, postnummer, transportform, nationalitet og lignende.

Disse oplysninger bruger Sagnlandet Lejre til anonymiserede målgruppeanalyser og statistik med henblik på løbende at forbedre vores service, produkter og dermed sikre størst mulig gæstetilfredshed.

Sagnlandet Lejre markedsfører sine ydelser og produkter via digitale platforme som hjemmeside og sociale medier.

Du giver automatisk og eksplicit samtykke til Sagnlandet Lejres brug af dine personhenførbare informationer, når du:

– Klikker ind på Sagnlandet Lejres egen hjemmeside og her accepterer brug af cookies og de informationer der registreres om din digitale brugeradfærd og den hardware du benytter.

Læs mere om Sagnlandet Lejres Cookie-politik nederst på denne side.

Sikkerhed i forbindelse med persondata

Sagnlandet Lejre har truffet organisatoriske og tekniske og foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver offentliggjort, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

– Sagnlandet Lejre har interne regler om persondata i form af procedurer og tekniske foranstaltninger, der skal sikre, at kun relevante personer med et sagligt arbejdsmæssigt behov har adgang til dine informationer.

– Hvor Sagnlandet Lejre benytter eksterne databehandlere for at kunne levere tilfredsstillende ydelser og produkter (som f.eks. online billetter, online betalingssystemer, hjemmeside-hosting og lignende) har Sagnlandet Lejre indgået databehandleraftale, hvor data behandlere og eksterne leverandører har påtaget sig tavshedspligt og pligt til at overholde persondatalovgivning.

– I forbindelse med Sagnlandet Lejres hjemmeside, sagnlandet.dk, har Sagnlandet Lejre taget alle rimelige forholdsregler for at forebygge virus og hackerangreb. Sagnlandet Lejre kan dog ikke garantere, at https://www.sagnlandet.dk til enhver tid er fri for virus, hvorfor Sagnlandet Lejre fraskriver sig ethvert ansvar for tab som følge af dette. Vi anbefaler, at du som bruger beskytter dig selv og dine oplysninger ved at lukke din browser efter brug, logge ud af dine konti, installere antivirus software og løbende holde din egen software og apps opdateret.

– Vi opbevarer og behandler dine oplysninger så længe det er relevant, og vi har et sagligt formål hermed. Som udgangspunkt opbevares informationer i 5 år jf. bogførings- og hvidvaskningslovens krav om denne periode omfattende alle transaktionelle data, inkl. kontakt- og firmaoplysninger. Såfremt dine oplysninger er anonymiseret, således at de ikke længere kan spores tilbage til dig, kan vi dog opbevare dine oplysninger i en længere periode som led i statistiske analyser.

Ret til indsigt, korrektion og sletning af persondata

Du kan til hver en tid bede om indsigt, korrektion eller sletning af dine data.

– Adgangen til indsigt kan dog være begrænset af hensyn til forretningshemmeligheder eller anden lovgivning. Sagnlandet Lejre forbeholder sig endvidere ret til at afvise anmodninger, der er urimeligt gentagende, kræver uforholdsmæssigt meget arbejde eller kræver teknisk indgriben (f.eks. at udvikle et nyt system eller ændre en eksisterende praksis væsentligt) eller som påvirker beskyttelsen af andre personers oplysninger og hensyn til deres privatlivsbeskyttelse.

– Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, vil naturligvis sørge for, at de enten bliver rettet eller slettet efter din henvendelse og nærmere aftale.

Henvendelse om indsigt, korrektion eller sletning af dine persondata skal ske til kontakt@sagnlandet.dk

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du mulighed for at kontakte Datatilsynet på www.datatilsynet.dk.

Sagnlandet Lejre vil værdsatte, at du altid først kontakter os, hvis der er forhold vedrørende dine persondata, du ønsker drøftet. Som oplyst ovenfor under ”formål med Sagnlandet Lejres brug af persondata”, vil vi gerne sikre din den bedst mulige oplevelse. Det gælder naturligvis også i forbindelse med vores håndtering af dine persondata.

På forhånd tak samt tak fordi du tog dig tid til at læse vores persondatapolitik.

Sagnlandet Lejres Cookie-politik

Når du klikker ind på Sagnlandet Lejres egen hjemmeside, www.sagnlandet.dk, og Facebookside, www.facebook.com/SagnlandetLejre/, accepterer du brug af cookies. Cookies anvendes af stort set alle websites. I nogle tilfælde er cookies den eneste måde at få et website til at fungere efter hensigten.

En cookie er en fil, som lægges på din computer eller andet it-udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer, tablet eller smartphone og indsamle forskellige tekniske og statistiske informationer. F.eks. om du har besøgt Sagnlandet Lejres hjemmeside før, hvilke sider du besøger og hvor længe, hvilke funktioner du benytter, hvilken type browser og styresystem din hardware anvender, osv.

Cookies kan altså ikke se, hvem du er, hvad du hedder, hvor du bor eller om computeren bruges af en eller flere personer. Den kan heller ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer.

Cookies indsamler således statistiske oplysninger om dig og din adfærd på hjemmesiden, som Sagnlandet Lejre kan bruge til at tilpasse og forbedre hjemmesides redaktionelle indhold, tekniske funktionalitet og markedsføringspotentiale. Sagnlandet Lejre bruger i den forbindelse cookies fra tredjeparter som f.eks. Google Analytics og Facebook, der kan måle trafik, målrette annoncer og vise søge- og læsevaner.

Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af Sagnlandet Lejres hjemmeside.

Alle browsere tillader, at du sletter cookies enkeltvis eller alle på en gang. Hvordan du gør det, afhænger af, hvilken browser du anvender.

Hvis du sletter eller blokerer cookies kan du dog risikere, at hjemmesiden ikke længere fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til. Desuden vil annoncer opleves mindre relevante for dig og optræde hyppigere.

Hvordan du undgår cookies afhænger af, hvilken browser du bruger. Find links herunder til vejledninger for, hvordan du fjerner og blokerer cookies i en række forskellige browsere:

Vejledning i at slette cookies på Microsoft Internet Explorer

Vejledning i at slette cookies på Safari browser

Vejledning i at slette cookies på Google Chrome browser

Vejledning i at slette cookies på Mozilla Firefox browser

Vejledning i at slette cookies fra Android telefoner

Vejledning i at slette cookies på Opera browser

Vejledning i at slette cookies på iPad, iPhone, iPod touch

Vejledning i at slette cookies fra Windows Phone 7

Flere Gode råd om cookies finder du her: http://minecookies.org/fravalg

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk