Prøv kræfter med jernalderlivet

Sommerferie i fortiden – prøv kræfter med jernalderlivet

Har I og jeres børn mod på at bryde gamle vaner og gå offline og opleve noget helt særligt denne sommer?

– Så kan Sagnlandet Lejre byde på en anderledes tidsrejse til jernalderen.

I kommer til at leve som jernalderfolk i jernalderlandsbyen Lethra. Her får I viden om jernalderfolkets liv og levned, masser af sjove og praktiske arbejdsopgaver og lærer nyt om jernalderfolkets metoder og materialer. I skal sanke brænde og bage brød, plukke urter og koge suppe, prøve at lave jeres egne lerkrukker eller smede på jernaldermanér.

I vil få fælles oplevelser og udfordringer ud over det sædvanlige.

Hvornår?

Opholdet strækker sig over én uge fra lørdag til torsdag i ugerne 26 til 34 og i efterårsferien.

Under opholdet

Ved ankomsten klæder I om til kopier af jernalderdragter og får udleveret husgeråd og madvarer til hele opholdet. Dragterne er af uld og madens grundelementer er korn, mælkeprodukter, kød, fisk,  ærter, æbler, svampe, nødder og løg og vilde urter. De vildtvoksende planter I får hjælp til at plukke af en af Sagnlandets instruktør, der som lokal jernalderbeboer, ved hvad der gror i området omkring jernalderlandsbyen.

I skal bo i et af de rekonstruerede jernalderhuse i jernalderlandsbyen Lethra. Under hele opholdet vil der være mindst en lokal beboer til jeres rådighed mellem kl. 10 og 17, der kan vejlede og instruere jer i madlavning, urtekendskab, båltænding og pasning af dyr.
I vil derudover få mulighed for at blive oplært i et eller flere håndværk, som I har lyst til at prøve. Det kunne for eksempel være smedning, pottemageri, tekstil, landbrug eller træarbejde, alt efter hvilke jernalderhåndværkere der er hjemme i landsbyen.

   

Priser

Et ophold som fortidsfamilie i Sagnlandets jernalderlandsby koster 1.995 kr pr. voksen og 995 kr pr. barn (3-11 år) for én uges ophold (priser inkl. moms). Beløbet dækker kost (vi tilstræber 100% økologi) under hele opholdet samt omkostninger til administration og informationsmateriale, slid på tøj og redskaber.

 

Hvem er I?

For at blive fortidsfamilie i jernalderlandsbyen skal I være en gruppe på 4-8 personer. Gruppen skal indeholde minimum 2 voksne over 18 år.  I behøver ikke være en traditionel kernefamilie for at ansøge. Venner, naboer, bedsteforældre og ekstra børn kan sagtens være en del af jeres jernalderfamilie. Børnene bør aldersmæssigt være lidt uafhængige af de voksne, som bruger meget tid på madlavning, brændehugning og dialoger med publikum.
I jernalderen var pladsen indenfor ikke stor, så I får rig mulighed for at være tæt på hinanden og hygge jer om bålet.

Foruden jeres familie bor der 2 til 3 andre familier i landsbyen, som I skal samarbejde med for eksempel omkring madlavning.
I bliver en del af oplevelsen for vores almindelige gæster alle dage mellem kl. 10 og 17. Der vil derfor være mange, som stiller jer spørgsmål om jeres oplevelser i Sagnlandet, hvorfor I skal kunne tale dansk. Det er en fordel, men ikke et krav, at I kan et eller flere fremmesprog, kender lidt til jernalderen og er praktisk anlagt. Det vigtigste er, at I har lyst til at rejse tilbage i tiden, leve offline i en uge og er villige til at være levende udstilling. Husk at jernalderlivet er mere fysisk krævende end det moderne og der vil være mange lange gåture i smukke bølgende landskaber.

Obs: Det er ikke muligt at medbringe egne husdyr under opholdet.

Ønsker I yderligere information, er I meget velkomne til at kontakte:

Laurent Mazet
E-mail: lma@sagnlandet.dk
Tlf nr.: 46 42 49 47

Ansøg i skemaet her på siden senest 15 februar 2017.
Bemærk at der ofte er flere ansøgere end pladser. I vil modtage en bekræftigelse på ansøgningen på email, når I har søgt. Vi vender tilbage med svar på, om I har fået plads efter 1. marts. Samtidig sender vi jer en kontrakt og en faktura.

Har I tidligere ansøgt (indenfor de sidste 3 år), men ikke fik en plads, kommer I først i køen til dette års pladser.

Hvis I får positivt svar, at I har fået plads, er den med sikkerhed jeres, indtil vi modtager accept fra jer.

Kontrakten skal underskrives og sendes tilbage senest 15. marts og pengene skal være indbetalt senest 1. april for at sikre, at jeres plads ikke gives videre til ansøgere på venteliste.

I har senere mulighed for at tilføje én enkelt person til jeres familie, efter aftale med Laurent Mazet.

Aflysning efter 1. april er ikke mulig.