title

PROJEKTER OG FORSKNING I VIKINGETID

 

Projekter og forskning i vikingetid

Med projekt Sagnkongernes Verden vil vikingetiden fremover få en mere fremtrædende rolle i Sagnlandet Lejre. Med projektet åbner vi døre til ny viden om vikingernes liv, færden og formåen. Potentialet for nye forskningsprojekter er stort, og allerede nu er flere spændende projekter i gang, blandt andet i samarbejde med Nationalmuseet.

 

 

Kongehal genskabes

I Sagnlande Lejre genskaber vi Danmarks største vikingehal. Resterne af det originale bygningsværk blev i 2009 fundet i Gl. Lejre. Byggeriet er en del af Sagnkongernes Verden – et storstilet projekt, som bringer vikingetiden til live.

> Læs om Sagnkongernes Verden

 

 

Velklædt i vikingetiden

Hvordan gik mennesker klædt i vikingetiden? Det er en gruppe forskere efter en stor donation fra Velux Fonden gået i gang med at finde ud af. Forskningen sker i et samarbejde mellem Nationalmuseet og Sagnlandet Lejre.

> Læs om ‘Velklædt i vikingetiden’

 

 

 

Farverige vikinger

I samarbejde med forskere fra nationalmuseet står Sagnlandet Lejre bag et forskningsprojekt i vikingetidens farver. Selvom de fleste fund fra vikingetiden ved første øjekast kan se en kende farveløse ud, viser forskernes analyser, at vikingetiden var ganske farverig.

> Læs om ‘Farverige vikinger’